donderdag 31 maart 2016

Rauwe gemarineerde zalm als voorgerecht of amuse.

Heel simpel en toch fantastisch heerlijk.



Samenstelling.

Zalm, zeezout, bruine suiker en verschillende salades.

Bereiding.

Een zalmfilet ( goed ontgraat ) bestrooien met bruine suiker zowel bovenkant en onderkant.
In een schotel een bodem zeezout doen en daar op de zalmfilet leggen en terug een laagje zeezout.
Afdekken met huishoudfolie en ongeveer 8 uur in de frigo laten marineren.
Daarna afspoelen met water en afdoppen met keukenrol.

In mootjes, blokjes of dunne plakjes snijden. Serveren met een slaatje naar keuze en een vinaigrettesaus en eventueel een licht geroosterd sneetje wit brood.

Vinaigrettesaus.

Klop olie, azijn, mosterd, peper en zout goed ondereen.
Roer een fijn gehakt sjalotje, peterselie en in blokjes versneden tomatenvlees eronder.
Voeg mayonaise en een paar druppels citroen erbij. ( naar eigen smaak )


Geen opmerkingen:

Een reactie posten