donderdag 31 maart 2016

Sabayon glacé au Kiwi. ( Koude sabayon ket kiwi. )


Een heerlijk en verfrissend tussendoortje of een goede afsluiter van een diner.


Ingrediënten. ( 4 personen )

- 5 dooiers
- 3 eierdopjes kristalsuiker
- 3 eierdopjes witte wijn
- 1 eierdopje Grand-Manier
- room
- kiwi

Bereiding.

1/ Doe de eigelen in een pannetje en gebruik een halve eierschaal als maatbeker.
 Opgelet! de suiker niet rechtstreeks op de dooiers doen om het eigeel niet te
verbranden.
2/ Voeg de dopjes witte wijn, de Grand-Manier en de suiker toe aan de eigelen.
3/ Klop het koude mengsel met een garde en zet op een zacht vuurtje.
    Klop het mengsel ononderbroken met de garde tot je sabayon een schuimige en goed
    massa wordt.
4/ Wanner de sabayon klaar is deze in een ijsbad koud roeren.
5/ De room opkloppen en onder de Sabayon spatelen.
6/ De kiwi met een dunschiller pellen en in dunne schijfjes snijden.
7/ De wand van een glas binnenin versieren met enkele kiwi schijfjes. Het glas met de koude
    sabayon opvullen en laten opstijven in de koelkast.
8/ Bij het opdienen de rand van het glas versieren met een kiwischijf.

Klik hier om varianten.