maandag 28 maart 2016

Velouté Pierre-Le-Grand ( Knolseldervelouté )

De beste soep die je ooit zal proeven, snel en makkelijk: knolseldersoep, de perfecte opwarmer op een koude winterdag.





Dit was de lieveling soep van Pierre-Le-Grand.
Peter I (Piotr Alekseevich Romanov in het Russisch : Пётр Алексеевич Романов), beter bekend onder de naam van Peter de Grote (Pjotr ​​Veliki, in het Russisch : Пётр Великий) werd geboren in Moskou en stierf in St. Petersburg . Zoon van Alexius I (1629-1676) en Natalja Narisjkina (1651-1694), is de Russische Tsaar van 1682 en werd de eerste keizer van het Russische Rijk van 1721 tot zijn dood in 1725 .
 Hij grondig hervormd zijn land en leidde een expansionistische beleid dat Rusland is veranderd in Europese macht.


Ingrediënten

 - Mirepoix ( in blokjes gesneden groenten ) van
   - 1 preiwit
   - ongeveer 600gr knolselder
   - 1 ajuin

- 1 liter runderbouillon
-  bindmiddel : blonde roux en een liaison ( Liaison is een mengsel van eigeel en room dat zorgt voor een romige, zachte binding. Het is een klassieke techniek die voor een culinaire toets zorgt in je soep : 2 eierdooiers en 2dl room goed mengen.)  Let op: Wacht tot je soep bijna klaar is en niet meer kookt voor  je de liaison toevoegt. Als de soep op dat moment wel nog kookt, gaat het eigeel stollen en je soep schiften.

Bereiding

1/ De mirepoix aanbraden zonder te kleuren.
2/ Singeren ( licht bestrooien met bloem.).
3/ Bevochtigen met de runderbouillon en gladroeren.
4/ Mixen en door een fijne sauszeef zeven.
5/ Terug aan de kook brengen en afschuimen en de soep op smaak brengen ( peper en zout )
6/ De soep afwerken met de roux en de liaison en garneren met bladpeterselie.

Eventueel geroosterde kleine broodjes belegd met chadderkaas bij serveren.

Wat drinken we erbij ?
 Ik zou zeggen een goed Belgisch witbier. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten