dinsdag 12 april 2016

Ananas beignets.

Ananasbeignets



Benodigdheden :

  • 4 Schijven ananas
  • 1 eetlepel Kirsch
  • 250 gr bloem
  • 1,5 dl bier
  • 2 dl lauw water
  • 100 gr bloemsuiker
  • 5 gr zout
  • 2 cl olie
  • 1 eetlepel Cognac
  • 2 eiwitten
  • 1 eierdooier

Bereiding :

  1. De bloem mengen met het zout, 25 gr suiker en de olie.
  2. Het bier en het water toevoegen met behulp van een klopper.
  3. De Cognac en een eierdooier bijvoegen.
  4. Op het laatste ogenblik, JUIST VOOR HET FRITUREN, de 2 eiwitten tot sneeuw kloppen en voorzichtig door de deeg spatelen
  5. De schijven ananas doormidden snijden om derhalve halve schijven te bekomen, bestrooi met de bloemsuiker, begieten met de Kirsch en 30 min. laten weken.
  6. De schijven ananas droogdeppen met keukenrol en één voor één door het frituurbeslag halen.
  7. Ongeveer 3 à 4 minuten in een warme frituur dompelen.
  8. De beignets bestrooien met bloemsuiker.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten