zaterdag 16 april 2016

Duo van chocolademousses.

Chocolademousse.





Ingrediënten voor 4 personen.

  • 50 gr fondant chocolade ( 70% cacao )
  • 2 dl room
  • 3 eiwitten
  • 3 eetlepels melk
  • 40 gr bloemsuiker
  • 1 eetlepel chocoladeschilfers of chocolade korrels
  • 4 boudoirkoekjes

Bereiding :

  1. De chocolade laten smelten met de 3 eetlepels melk.
  2. De room stijf kloppen
  3. De eiwitten tot een vaste sneeuw kloppen
  4. De afgekoelde maar toch nog lichtjes vloeibare chocolade voorzichtig door de slagroom spatelen.
  5. Vervolgens de tot sneeuw geklopte eiwitten eveneens er door spatelen om een luchtige mousse te bekomen.
  6. Laten afkoelen inde frigo.
  7. Garneren met de chocoladeschilfers.



Klik hier voor het recept van witte chocolade mousse.





1 opmerking: