vrijdag 15 april 2016

Gambas alla panna.

Gamba's met room.

Geproefd in het Restaurant " Dolce Vita " in Eupen. Zeer lekker en het proberen zeker waard. Ik heb het recept kunnen bemachtigen en reeds vele malen gemaakt. Een aanrader.




Ingrediënten voor 4 personen :

  • 16 gepelde gamba's
  • 250 gr champignons
  • 1 ui
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • cognac
  • 150 ml verse room
  • 1 koffielepel Napolitaanse saus*
  • gehakte peterselie
  • boter

Bereiding :
  1. Doe de gepelde gamba's in een beboterde steelpan.
  2. Voeg er na 2 à 3 minuten de in schijfjes champignons, de fijngehakte ui en de knoflook toe.
  3. Als de gamba's een rode kleur krijgen, flambeer met de cognac.
  4.  Voeg er de room en de Napolitaanse saus aan toe, waardoor de saus een roze kleur krijgt en laat ze indikken.
  5. Dien op met de gehakte peterselie en ciabatta brood.

* Napolitaanse saus kun je ook verkrijgen in de supermarkt, maar doe er een scheutje porto bij.
   Dit is feitelijk een Italiaanse tomatensaus met dragon, ook lekker voor een spaghetti.

Wat drinken we erbij ?

Ik zou zeggen een Ca'vescovo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten