donderdag 14 april 2016

Scampi's in frituurdeeg.

Scampi's in frituurdeeg, ook Scampi's Fritti genoemd.

Scampi fritti, smakelijke gepelde scampi’s in frituurdeeg. De garnalen zijn gevangen in de Indische Oceaan. 
Altijd lekker als aperitiefhapje of tapasgerecht met wat zoetzure saus of ’n tartaarsaus.




Benodigdheden :

  • Scampi's
  • 250gr gezeefde bloem
  • Zout
  • 2 eetlepels gesmolten boter of olijfolie
  • 2 eieren
  • 1 Waterglas bier
  • 1 waterglas water of bier

Bereiding :

  1. Meng in een kom de bloem, zout en de eierdooiers.
  2. Roer er vervolgens scheutje voor scheutje het bier en het water of de melk en de boter of de olijfolie erdoor..
  3. Minstens 2 uur laten rusten op kamertemperatuur zodat het gistingsproces een aanvang kan nemen.
  4. Vlak voor het gebruik de 2 stijfgeklopte eiwitten erdoor spatelen. De frituurdeeg moet de dikte hebben van een luchtige gebonden crème .
  5. Het gistingsproces kan worden bevorderd door toevoeging van een beetje gist.
  6. Bakken in warme frituurolie.
  7. Serveren met een partje citroen en cocktail, look of tartaarsaus.

Klik hier om varianten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten