vrijdag 15 april 2016

Steak met Roquefort.

Steaks met Roquefortsaus.






Ingrediënten voor 4 personen :
  • 4 Steaks
  • 1 Sjalot
  • 150 gr Roquefortkaas
  • 2 soeplepels gehakte gepelde noten
  • 3 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 30 gr boter
  • peper en zout
  • eikenbladsalade
Bereiding :
  1. Fruit de fijngehakte sjalot in een pan met de gesmolten boter. Wanner ze glazig zijn is, overgiet ze met de witte wijn en brengt U dit mengsel aan de kook.
  2. Laat de wijn helemaal inkoken en voeg dan de verkruimelde Roquefort, de room en de gehakte noten toe.
  3. Alles zachtjes late pruttelen zodat de kaas helemaal smelt.
  4. Ondertussen braadt U de steaks zoals U ze graag hebt en kruiden met peper en zout.
  5. Breng de saus weer op smaak en dien de steaks overgoten met de saus op, samen met de salade en krokant gebakken frietjes

Wat drinken we erbij: Een goede Bordeauxwijn. De wereldberoemde wijnstreek Bordeaux ligt aan de Garonne, de Dordogne en de Gironde. Er zijn verschillende wijndistricten die elk hun eigen wijnsoorten hebben.