dinsdag 3 mei 2016

Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.


Gemarineerde Meivis, gegrild met kaas en spek.



Ingrediënten :
  • 800gr geepfilet
  • 200 gr gerookt spek, fijngesneden
  • 200 gr kaas
  • 1 citroen
  • bloem
  • tartaarsaus
  • peterselie
  • peper en zout
Voor de marinade :
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • peper en zout
Bereiding :
  1. De geepfilets in reepjes van 10 cm lengte snijden.
  2. Voor de marinade : de zonnebloemolie mengen met het citroensap ende peterselie. Kruiden met peper en zout, en geepreepjes hierin 1 uur laten marineren.
  3. De geepreepjes laten uitlekken, in bloem wentelen en lichtjes aanbakken in de boter.
  4. Plakjes kaas op de geepreepjes leggen en in het gerookt spek wikkelen.
  5. De geeprolletjes in een beboterde ovenschotel leggen en op een zacht vuur grillen.
  6. De geeprolletjes op een bord schikken met tartaarsaus en afwerken met peterselie en citroen.