donderdag 12 mei 2016

Kalfsblanket met artisanale cider.




Kalfsblanket met artisanale cider.



Ingrediënten :

·         800 gr kalfsblanket

·         250 gr gerookt spek

·         250 gr champignons

·         1 groene peper, 1 grote ui

·         1 citroen, 1 teentje knoflook, peper en zout

·         Tijm, laurier en basilicum

·         ½ liter appelcider

·         1/5 liter zure room

·         1 eetlepel bloem


Bereiding :

1.       Het kalfsblanket in niet te kleine stukken knapperig aanbraden.

2.       In een ander pannetje de reepjes spek aanbraden.

3.       Als het blanket bruinkorstig is voeg je aan de zijkanten de gesnipperde groenten toe : ui, champignons en de groene peper. Deze laten mee fruiten met het blanket.

4.       Dan de cider, het aangebakken spek, het citroensap, het geplette knoflookteentje, tijm, laurier en het basilicumkruid toevoegen. Opgelet wees zuinig met dit kruid.

5.       De zure room opwerken met de bloem.

6.       Het kalfsblanket met deksel op de pot ong 1 uurtje zachtjes laten sudderen tot het vlees gaar is.

7.       Dan de zure room met de bloem toevoegen en tijdje laten doorkoken.

8.       Opdienen met gekookte aardappelen of rijst.



Klik hier voor andere bereiding met