vrijdag 13 mei 2016

Konijn met kerrie en banaan.

 Konijn ANDERS.



Konijn met kerrie en banaan.

Ingrediënten :
  • 1 jong konijn in stukken
  • 3 Appelen met stevig vruchtenvlees
  • 3 Bananen
  • 1 soeplepel kerripoeder
  • 1 glas witte wijn
  • 2 sjalotten
  • 1 glaasje Madeira
  • 50 gr bloem
  • 1/4 liter room
  • 50 gr kandijsuiker
  • peper en zout

Bereiding :
  1. De stukken konijn in de bloem wikkelen en een korstje laten aanbraden.
  2. De fijngesnipperde sjalotten even meestoven, bestrooien met kerriepoeder en droog verder laten bakken.
  3. Bevochtigen met een glas witte wijn.
  4. De geschilde appelblokjes en 1 banaan in kerriepoeder wentelen, op de konijnenstukjes leggen en een uurtje laten meestoven.
  5. Het konijn uit de pan nemen en warm houden.
  6. De saus zeven, op smaak brengen met een scheut Madeira en binden met de room.
  7. De resterende bananen in de kandijsuiker wentelen en bakken in de pan, net zoals de met suiker bestrooide appelringen.

Wat drinken we erbij ?
Een jonge pittige rode wijn zoals : Bordeaux, Chinon, Bourgeuil, Bardolino.

Klik hier voor recept van Konijn met rode wijn.