vrijdag 6 mei 2016


 
 
Marinades.

 

 
 
Als je je vlees op de barbecue extra lekker wil maken dan laat je het beter een paar uur van te voren of de avond vooraf lekker marineren in kruidenolie of een andere marinade : er bestaan pikante marinades, zoutzure, Griekse, Texaanse enz….

Je kunt er ook gemakkelijk zelf een bedenken.

1.     Hier volgt het geheim voor een ZACHTE MARINADE.

·        0,25 liter olijfolie

·        1 theelepeltje gedroogde tijm of twee verse takjes

·        1 fijngesnipperde sjalot

·        1 fijngesnipperde stuk preiwit

·        Wat marjolein

·        2 geplette knokloofteentjes

·        Peper uit de molen

2.     Wie het graag warmer heeft, probeer eens deze PIKANTE KRUIDENOLIE.

·        0,25 liter olijfolie

·        1 eetlepel mosterd

·        Het sap van 1 citroen

·        1 mespuntje pil-pili

·        2 eetlepels paprika

·        Wat zout

·        Tijm

·        Rozemarijn

3.     Een ZOETZURE MARINADE geeft een heerlijke korstje en dat is lekker bij varkensvlees, spareribs, konijn en lamsvlees.

·        0,25 liter olijfolie

·        2 deciliter witte wijn

·        1 deciliter azijn.

·        4 eetlepels honing

·        2 eetlepels suiker.

·        2 eetlepels ketchup

·        Een paar druppels tabasco

·        Peper en zout

4.     Als je dan toch bezig bent, moet je ook wat KRUIDENBOTER bereiden.

·        200 gr zachte boter

·        1 eetlepel fijngehakte sjalotjes

·        3 teentjes geperste knoflook

·        1 eetlepel fijngehakte bieslook

·        Wat kervel peper en zout