maandag 2 mei 2016

Meivis met asperges en sinaasappel.



Meivis met asperges en sinaasappel .

Meivis of Geep is een vrij onbekende vis, maar heerlijk met asperges en een biersausje.


 IngrediĆ«nten :
1/ 1800g Meivis in stukken gesneden
2/ 2 eetlepels bloem
3/ 12 asperges , geschild en gekookt/gestoomd
4/ 1 sinaasappel, vruchtvlees in partjes, schil geraspt
5/ 2 teentjes knoflook
6/ 80g boter, on blokjes
7/ 1/4 flesje Grimbergen blond
8/ 1/4 botje basilicum
9/ 1/4 botje peterselie
10/ 1/4 botje munt
11/ 2 tomaten, ontpit en in blokjes
12/ peper en zout
Bereiding :
1/ Kruid de meivis met peper en zout.
2/ Wentel de stukken vis door de bloem en bak ze in de boter, 4 minuten langs elke kant tot ze mooi krokant bruin zijn.
3/ Laat het bier samen met de knoflook opkoken.
4/ Voeg er dan al roerend, beetje bij beetje de boter toe. Het bier moet ondertussen wel zachtjes verder koken.
5/ Hak de kruiden fijn en doe ze samen met de tomatenblokjes en de sinaasappelrasp bij de botersaus.
6/ Breng op smaak met peper en zout.
7/ Schik de asperges op de borden, leg er een stuk meivis op en werk af met de saus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten