vrijdag 6 mei 2016

Tarte Tatin



Tarte Tatin.

Tarte Tatin is een "Appeltaart op z'n kop" en heeft een laagje van gekaramelliseerde suiker. De taart werd in 1889 per ongeluk gecreëerd door twee zusters, Stéphanie en Caroline Tatin, die het Hotel Tatin uitbaatten in het dorpje Lamotte-Beuvron, Frankrijk
De taart is een specialiteit van Chez Maxim.





Ingrediënten :

·         1  Kg appelen

·         200 gr bloem

·         325 gr boter

·         100 gr poedersuiker

·         1 ei

·         Een mespuntje zout




Bereiding :

1.       Beboter een taartvorm van ca 26 cm en strooi er poedersuiker op.

2.       Schil de appelen en snij ze in halve maantjes.

3.       Goed tegen elkaar drukken in de vorm.

4.       Bestrooien met poedersuiker.

5.       Overgieten met 25 gr gesmolten boter.

6.       De vorm ongeveer 20 min. Op een zacht vuurtje tot de suiker karamelliseert



Deeg :

1.       De 200gr bloem, het ei, een snuifje zout en 200 gr zachte boter kneden en eventueel wat water toevoegen.

2.       Uitrollen tot een mooi rond lapje. Leg deze over de vorm en de randen afsnijden.

3.       Prik er enkele gaatjes in.

4.       Zet de taart in een niet te hete oven. ( 180° )

5.       Prik even in het deeg om te zien of deze gaar is.

6.       Laten afkoelen en omkeren op een bord.

7.       Vergeet de slagroom niet bij het opdienen.

Klik hier om andere varianten.