maandag 9 mei 2016

Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.




Zalmforel met garnalensaus en witte druiven.




Ingrediënten :

·         Zalmforel of Zalm

·        Reepjes gerookt spek ( genoeg om de zalm te bedekken )

·        1 fijngesnipperde sjalot in witte wijn gekookt

·        Een roux van boter, bloem en visfumet

·        Bonekruid, tijm, laurier, peper en zout

·        1 Citroen

·        1 Eierdooier

·        20 cl room

·        200 gr garnalen en evenveel gepelde witte druiven

Bereiding :

1.     Het vel van de vis stropen en de ogen verwijderen.

2.     Een grote aluminiumfolie inboteren en van reepjes spek een bedje maken waarop de vis komt.

3.     Kruiden met peper en zout plus bonekruid.

4.     Bedekken met reepjes spek, fijne sneetjes citroen plus enkele klontjes boter.

5.     Rond de vis schikt U gesnipperde sjalot, enkele takjes tijm en een tweetal blaadjes laurier. U kan de oogholtes opvullen met een stukje citroen.

6.     Folie sluiten zonder aan te drukken.

7.     De ingepakte vis gaat in braadslee in een voorverwarmde oven van 250° voor 20 minuten en blijft met gedoofde oven daarna nog een 10 minuten rusten.

Saus :

De blonde roux met de sjalot,  witte wijn en lichtjes aangebakken stukjes spek samen met peper, zout en muskaatnoot een minuutje laten inkoken en onder flink roeren de room toevoegen.

De dooier van het vuur er aan toevoegen, goed roeren en tenslotte de garnalen en de ontpitte witte druiven.



Wat drinken we er bij ?

Een frisse Chablis, Sancerre, Elzasriesling of Witte Graves.