vrijdag 10 juni 2016

Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.



Gevuld Witloof met vismousse en mosterdcrème.



Ingrediënten :

  • 4 grote witloofstronken 
  • 500 gr visfilets ( giet of kabeljauw )
  • 4 dunne plakjes gerookte zalm
  • 1 eiwit
  • 2 dl verse room
  • zout, peper en muskaatnoot
  • 100 gr gepelde garnalen
  • 1 potje mosterdcrème
  • 2 dl visfumet
Bereiding :

  1. Pureer met de mixer of de keukenrobot de kleingesneden visfilets met het eiwit.
  2. Spatel er de opgeklopte room door en kruid met peper en zout.
  3. Maak het witloof schoon en stoom halfgaar.
  4. Neem uit de pan en maak aan een zijkant een vrij diepe insnijding.
  5. Schik daarop de gerookte zalm en bestrijk met de vismousse.
  6. Vouw dicht en bind op met keukengaren.
  7. Leg in een ovenschotel, kruid met peper, zout en nootmuskaat en overgiet met de visfumet.
  8. Bedek met alu-folie of een deksel en laat in de op 200° voorverwarmde oven ong.15 min.stoven.
  9. Neem uit de oven, verwijder het keukengaren en zeef het stoofnat in een pannetje.
  10. Laat kort inkoken en roer er de mostercrème en de garnalen door.
  11. Schik het gevuld witloof op een warm bord, snij in schuine plakken en giet de saus eromheen.
  12. Serveer met hertogine-aardappelen
     en garneer met verse kervelpluksels.
Klik hier voor recept hertogine-aardappelen.