maandag 11 juli 2016

Appeldessert op de BBQ

Appeldessert op de BBQ



Ingrediënten : 4 personen

  1. 2 grote appelen ( bv, jonagold, golden)
  2. 2 eetlepels boter
  3. 4 eetlepels suiker
  4. kaneel
  5. 4 sneden cake
  6. sap van citroen
  7. 4 eetlepels amaretto of calvados
  8. 4 vellen aluminiumfolie ( 30 x 30 )
  9. vanille
  10. ijscreem


Bereiding : kan enkele uren vooraf

  1. Smeer op het midden van elk vel aluminiumfolie wat boter.
  2. Leg er een in sneetjes halve appel op en bestrooi met wat kaneel en 1 eetl. suiker.
  3. Besprenkel wat met citroensap.
  4. Schik er dan een snede cake op die U besprenkelt met 1 eetl. amaretto of calvados.
  5. Vouw de papillot dicht.
  6. Leg de papillotten 10 min. op de grill ( die hoeft niet meer heel heet te zijn.
  7. Serveer met een bolletje vanille ijscreem.

Klik HIER voor een variante.