zaterdag 16 juli 2016

Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.

Bladerdeeggebakjes met mango, feijoa en papajamoes.






Ingrediënten :


  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 mango’s
     
  • 2 feijoa’s    
      
  • 2 papaja’s
        
  • 2 limoenen of 1 citroen
  • 50 gr suiker
  • 2 stokjes kaneel
  • 1 soeplepel verse geraspte gember
  • vanille-ijs of vruchtensorbet


Bereiding :

  1. Schil en ontpit de mango’s, feijoa’s en papaja’s en snij ze stukjes.  Zet wat blokjes van elke soort opzij voor de versiering.
  2. Schil de citroen dunnetjes met een fijnschiller en pers uit.
  3. In een pan doet U alle vruchten, het sap, de schilletjes, de stokjes kaneel, de gember en de suiker.
  4. Leg een deksel op de pan en laat 20 min.zachtjes pruttelen. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  5. Verwarm de oven voor op 180°. Rol het deeg uit en met een vormpje drukt U er 4 schijven uit. Deze legt U op een ingevette ovenplaat, besmeer met eigeel en zet ze 10 min. inde oven. Het deeg moet moet rijzen en goudbruin kleuren.
  6. Voor het opdienen snijdt U het bladerdeeg op de dunne kant in twee. Leg één helft ervan op de borden en giet hierop de moes met enkele blokjes ftuit.
  7. De andere deeghelft dient als dekseltje.
  8. U kan er desgewenst een bolletje vanille-ijs of sorbet bijgeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten