vrijdag 15 juli 2016

Chocolademarquise met passievruchten

Chocolademarquise met passievruchten





“Een lekker dessert en op voorhand te bereiden.”


Benodigdheden :
8 passievruchten
    100 g bloemsuiker
1 soeplepel suikerstroop                      3 eiwitten
250 g chocolade                                  5 eierdooiers
125 g boter                                         2 dl room
physalissen
werkwijze :
  • Snijd de passievruchten in twee en haal er het vruchtvlees uit.
  • Wrijf dit door een zeef en voeg er de suikerstroop aan toe. Zo bekomt u een vruchtensaus.
  • Laat de chocolade smelten met de boter.
  • Klop de eiwitten stijf met 60 g bloemsuiker en klop de eierdooiers met  40g bloemsuiker.
  • Klop ook de room stijf.Meng de gesmolten chocolade eerst met het geklopte eigeel, daarna met het eiwit en tenslotte met de room.
  • Stort het geheel in een vorm of terrine en laat zeker een nacht rusten.
  • Snijd een schijf af per persoon en serveer met de saus.
  • Werk af met physalis


Geen opmerkingen:

Een reactie posten