donderdag 28 juli 2016

Pittige tomatentaart.

Pittige tomatentaart.

Scan_20160728.jpg

Door de Russische boycot liggen hier sappige zongerijpte tomaten in overvloed. Nederlandse tomaten... volop in allerlei smaken. Kopen dus die tomaten. Pasta saus ervan maken en invriezen voor winterse dagen. ketchup maken. In z'n geheel invriezen voor stoofgerechten. Maar vandaag maak ik er een tomatentaart van.
Deze heerlijke taart is een uitstekend voorgerecht voor 4 personen. Je kunt de taart ook in mooie puntjes ,of vierkantjes snijden en lauw, of koud serveren als borrelhapje.Ook op een buffet zal deze taart niet misstaan. Eventueel serveer je de taart als lunchgerecht.


Ingrediƫnten :

  • Bladerdeeg
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels gedroogde tomatensaus
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • verse basilicum, rozemarijn en oregano
  • enkele kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes

Bereiding :

  1. Bereid de bladerdeeg zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Beleg er een taartvorm mee, prik dat en zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°.
  3. Fruit intussen de ui en de look in wat boter.
  4. Voeg er de gehakte tomaten, tomatenpuree en tomatensaus toe.
  5. Breng pittig op smaak met peper, zout, cayenne en paprika.
  6. Laat de saus even sudderen en roer er op het einde de gehakte verse kruiden door.
  7. Vul de taart met de bereiding, schik er de gehalveerde kerstomaatjes op en versier met de kappertjes.
  8. Bak de taart 8 minuten in de oven op 220°.