zaterdag 9 juli 2016

Zalmtartaar met mosterdsaus.

Zalmtartaar met mosterdsaus.






Ingrediënten : 4 personen.


  • 500 gr verse, gefileerde grookte zalm
  • Dille
  • Bieslook
  • Peterselie
  • 2 sjalotten
  • 2 eetlepels mosterd


Voor de saus :


  1. 2 eierdooiers
  2. 2 eetlepels mosterd
  3. 2 eetlepels frambozenazijn
  4. Citroen
  5. 1 dl olijfolie
  6. Roze peperkorrels
  7. peper en zout
  8. Wat sla en tuinkruiden


Bereiding :


  1. Houd vier dunne lapjes zalmfilet apart en hak de rest fijn.
  2. Meng de zalmtartaar met de fijngehakte tuinkruiden en sjalot en roer er wat olijfolie door.
  3. Breng op smaak met mosterd, citroensap, peper en zout.
  4. Vet vormpjes in met wat olie en bedek ze met een lapje zalm.
  5. Vul ze met de zalmtartaar en vouw er de zalmfilet overheen.
  6. Druk even aan en stort de vormpjes op borden.
  7. Klop voor de saus de eierdooiers los met de frambozenazijn, mosterd en olijfolie. Kruid met peper, zout en wat roze peperkorrels.
  8. Schenk de saus rond de zalmtartaar en versier verder met wat slablaadjes, tuinkruiden en roze peperkorrels.
  9. Serveer met wilde rijst.


Bekijk ook andere mogelijkheden :


  • Klik hier voor zalmtartaar met groene appel.


  • Klik hier voor zalmtartaar met wasabisausje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten