donderdag 11 augustus 2016

Kaassoufflé

soufflé.jpg
Soufflé is een gerecht uit de Franse keuken. Het bestaat uit een basis van geklopt eigeel waar verschillende ingrediënten aan worden toegevoegd, en vervolgens geklopt eiwit. Het geheel wordt in de oven gebakken. Het eiwit zorgt ervoor dat het geheel in volume toeneemt en zeer luchtig wordt.
Soufflé moet vlak voor het serveren worden klaargemaakt, aangezien het weer snel inzakt.
Naar gelang de ingrediënten en de plaats in de maaltijd worden onderscheiden:
  • hartige soufflés, als voorgerecht of hoofdschotel, met bijvoorbeeld ham, kaas, vis...
  • zoete soufflés, als nagerecht, met bijvoorbeeld chocolade, confituur, vruchten...
Ingrediënten :

  • 60 gr boter
  • 60 gr bloem
  • ½ liter melk of ¼ melk + ¼ room
  • peper en zout, nootmuskaat, cayennepeper
  • 200 gr vers gemalen kaas ( Parmezaanse, Emmenthaler of Gruyère )
  • 4 eierdooiers
  • 6 eiwitten
  • boter om de vormen in te vetten

Bereiding :



Scan_20160811 (9).jpgScan_20160811 (10).jpg
Scan_20160811 (3).jpgScan_20160811 (4).jpg
Scan_20160811 (11).jpgScan_20160811 (12).jpg
Scan_20160811 (5).jpgScan_20160811 (6).jpg
Scan_20160811 (13).jpgScan_20160811 (14).jpg

Scan_20160811 (7).jpgScan_20160811 (8).jpg