woensdag 28 september 2016

Appeltaart.



Appeltaart.

franse-appeltaart.jpg

Ingrediënten :

  • Kruimeldeeg of bladerdeeg ( uit de winkel )
  • 4 appelen
  • ananas in stukjes ( blik )
  • 2 dl melk
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels fijne suiker
  • boter
  • maïzena
  • 2 eetlepels abrikozengelei
  • enkele druppels rum

Bereiding :

  1. Leg de deeg in een beboterde taartvorm. Snij de randen af en prik met een vork in het deeg.
  2. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in halve maantjes.
  3. Schik ze mooi in waaiervorm op de deeg en leg er stukjes ananas op. ( bewaar het sap ).
  4. Meng de melk, de eieren en de suiker en klop stevig door elkaar en voeg enkele druppels rum toe.
  5. Giet dit mengsel over de taart en bak 25 minuten op 180°.
  6. Breng ondertussen het ananassap aan de kook, voeg er de abrikozengelei er aan toe en bind met maïzena.
  7. Giet dit over de gebakken taart en laat afkoelen.