maandag 12 september 2016

Kwartel met allerhande groenten.


Kwartel met allerhande groenten.

Scan_20160912.jpg

Ingrediënten :

  • 4 kwartels
  • 100 gr pittig gekruid paneermeel
  • olijf margarine
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 250 gr basmati rijdt
  • ½ kruidenbouillon blokje
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 eetlepels pijnpitten
  • 1 klein bokaaltje gebroken prinsessenbonen, witte bonen, erwten, wortelen en maïs
  • Groentenstrooibouillon
  • vloeibare honing
  • 4 eetlepels gevogelte bouillon
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereiding :

  1. Paneer de kwartels en braad ze gaar in de margarine.
  2. Fruit de sjalotten glazig en ook de rijst even mee.
  3. Overgiet met water, voeg het kruidenbouillon blokje toe en laat de rijst gaar koken.
  4. Snij de ui in ringen en fruit die samen met de fijngehakte knoflook in olijfolie.
  5. Voeg de groenten, geweekte rozijnen en pijnpitten toe en breng op smaak met peper en wat strooibouillon. Laat goed doorwarmen.
  6. Kwast de kwartels in met honing en laat ze knapperig bruinen onder de grill.
  7. Giet het overtollige vet uit de braadpan en deglaceer ze met gevogeltebouillon, sojasaus en honing.