zaterdag 17 september 2016

Minidessertbuffet.



Minidessertbuffet.

Scan_20160917.jpg


1/ Frisse kokos-chocoladedrink.

Ingrediënten :

  • 1,5 dl kokoslikeur
  • 1,5 dl ijskoude melk
  • 0,5 dl room
  • 150 gr banaan 80 gr pure chocolade
  • 4 koffielepels geraspte kokos

Bereiding :

  1. Smelt de chocolade en doe ze samen met de banaan, de geraspte kokos en de kokoslikeur in de blender en mix op volle kracht tot een gladde pasta.
  2. Voeg de melk en de room toe en mix tot een schuimig drankje.
  3. Giet in brede glazen of halve kokosnoten en versier met fruit en een muntblaadje.

2/ Chocolademousse à l’ancienne.

Ingrediënten :

  • 150 gr pure chocolade
  • 100 gr suiker
  • 5 cl sterke koffie
  • 3 eierdooiers
  • 5 eiwitten 1 snuifje zout
  • 1 dl verse room
  • 8 chocoladekuipjes

Bereiding :

  1. Smelt de chocolade au bain-marie, roer de suiker en de koffie erdoor en klop goed op.
  2. Meng, van het vuur weg, de eierdooiers één voor één door de chocolade.
  3. Klop de eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw en klop ook de room op.
  4. Spatel voorzichtig het eiwit en de room door de chocolade.
  5. Giet de mousse in de kuipjes en zet ze minstens 2 uur in de koelkast.
  6. Versier met fruit en chocoladefiguurtje.

3/ Mini flensjes met chocoladesaus.

Ingrediënten :

  • 1 eetlepel melk of room
  • 2 eetlepels smeltchocolade
  • pannenkoekmix
  • 7 dl melk
  • boter
  • eventueel 1 ei

Bereiding :

  1. Maak het pannenkoekbeslag en bak er kleine flensjes van.
  2. Doe de chocolade en de melk in een pannetje en zet 15 sec. in de microgolf, roer om en zet nog eens 7 sec. in de microgolf.
  3. Schik de flensjes op het bord en overgiet met de chocoladesaus.