vrijdag 16 september 2016

Visfantasietje.



Visfantasietje.

Scan_20160916.jpg

Ingrediënten voor de vis :

  • 2 dorade filets
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 1 broccoli
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • peterselie
  • peper en zout

Ingrediënten voor de saus :

  • 20 cl visfond
  • 1 glas witte wijn
  • 4 maatjes Noilly Prat *
  • 2 dl room
  • bindmiddel

Bereiding :

  1. Snijd de visfilets in de lengte middendoor en kruid met peper en zout.
  2. Maak de broccoli schoon en kook hem gaar met de grof gesneden sjalot en lookteentje. Giet af en pureer.
  3. Schep op elke doradefilet een eetlepel broccolipuree.
  4. Rol de bladerdeeg uit, verdeel het in vier en schik op elk deeglapje een stuk dorade.
  5. Plooi de pakjes dicht en bestrijk met losgeklopte eierdooier.
  6. Bak ca 10 min in een oven op 180°.
  7. Laat intussen voor de saus de visbouillon, de witte wijn en de Noilly Prat tot ¼ inkoken. Dik wat in met het bindmiddel, voeg er de room toe en kleur met een paar lepels groene broccolipuree.
  8. Versier met platte peterselie of andere groene kruiden.

* Noilly Prat is een Franse droge vermout. In 1813 ontwikkelde Joseph Noilly zijn eerste recept voor een vermout. Zijn zoon Louis ging in zee met zijn zwager Claudius Prat en in 1855 werd Noilly Prat & Cie opgericht.

journeyToTheSouthofFrance_bg2.jpg

Noilly Prat is een aperitief met een krachtige smaak en een subtiel boeket, dat zich terecht de ambassadeur van de Franse gastronomie mag noemen. Zorgvuldig, uitgekozen wijnen rijpen eerst maandenlang in de wijnkelders van het Noilly Prat domein, en worden daarna een jaar in openlucht bewaard op eiken vaten. In de kruidenruimte worden ondertussen planten en kruiden vanuit de hele wereld volgens een goed geheimgehouden procedure voorbereid, waarna ze rechtstreeks in de wijn worden ondergedompeld. Ideaal als aperitief, lekker om cocktails mee te maken of om in de keuken te gebruiken.