vrijdag 14 oktober 2016

Eenvoudige Brésiliennetaart.


Eenvoudige Brésiliennetaart.

vit_7_bakken_tarte_brésilienne_WEB_MR.jpg

Een typisch Belgische taart met een exotische naam.


Ingrediënten :

  • 1 eetlepel boter
  • 2,5 dl room
  • 5 dl melk
  • 4 eieren
  • 1 rol bladerdeeg
  • 125 gr cristalisésuiker
  • 1 eetlepel cristalisésuiker
  • 60 gr patisseriebloem
  • 1 vanillestokje
  • brésiliennenootjes

Bereiding :

  1. Verwarm de oven op 170°, leg de bladerdeeg met het bakpapier in een vorm. Prik er enkele keren in met een vork en bedek volledig met droge bonen of bakparels.
  2. Bak de taartbodem in de voorverwarmde oven 10 min. Verwijder daarna het bakpapier en de bonen.
  3. Klop de eierdooiers samen met met 75 gr suiker tot een schuimige massa. Voeg al kloppend de bloem, de koude melk en de vanillezaadjes toe.
  4. Klop de eiwitten heel stijf en voeg al kloppend 50 gr suiker toe en klop verder nog 2 min.
  5. Schep de eiwitten voorzichtig onder de melkbereiding tot U een glad beslag hebt.
  6. Giet het beslag in vorm en bak 45 min. in de voorverwarmde oven.
  7. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
  8. Klop de room samen met 1 eetlepel suiker op. Doe in een spuitzak en versier de taart .
  9. Versier met brésiliennenootjes.