maandag 3 oktober 2016

Farfalle al salmone.Farfalle al salmone.
Farfalle is een Italiaanse pastavorm. Farfalle is Italiaans voor vlinders. In het Nederlands worden ze ook wel strikjes genoemd.


farfalle-al-salmone--600x325.jpg


Ingrediƫnten :

 • 600 gr farfalle ( vlinders )
 • 120 gr gerookte zalm
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 3 dl room
 • 200 gr tomatenpulp
 • muskaatnoot
 • zout

Bereiding :

 1. Laat de olie heet worden. Doe er de in kleine stukjes gesneden zalm, de room en de tomatenpulp bij. Kruiden met nootmuskaat en zout.
 2. Laat de farfalle koken in een grote pot met gezouten water tot ze al dente zijn. Laat goed uitlekken.
 3. Giet ze in de pan met saus en doe ze nog enkele minuten op het vuur met voortdurend roeren.
 4. Dien op en garneer met bieslook.
 5. Eventueel bestrooien met vers geraspte permezaan.*


*De Italiaanse humanistische arts Pantaleone da Confienza publiceerde in 1477 Summa lacticiniorum, de oudste studie over de productie van kaas. Pantaleone omschreef de piacentini, de kazen uit de Noord-Italiaanse provincie Piacenza, als de meest prestigieuze kazen van Italiƫ. Grana en parmigiano zijn dat meer dan vijfhonderd jaar nog steeds. De beste parmezaanse kaas staat vandaag bekend als parmigiano reggiano en mag alleen worden geproduceerd in Bologna, Modena, Reggio-Emilia, Parma en Mantua. De smaak is iets intenser dan die van grana padano. De productiemethode en het uitzicht van alle 'piacentini' is grotendeels dezelfde. Het belangrijkste verschil tussen grano en parmigiano reggiano is dat de laatste uitsluitend mag worden geproduceerd met melk van vrij rondlopende koeien die met gras en hooi gevoerd worden. Voor grano mag ook de melk van anders gevoerde koeien worden gebruikt.
parmezaanse_kaas2.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten