maandag 17 oktober 2016

Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.



Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.

Scan_20161015.jpg

  • Gegrild stokbrood met fijne kerriekip.

  1. Snijd stokbrood overlangs door en vervolgens in hapjesporties.
  2. Snijd stukjes gestoomde kip, meloen en blauwe druiven in heel fijne stukjes.
  3. Meng alles met een kerriedressing op basis van mayonaise en kerriepoeder.
  4. Zet de broodjes even onder de grill en bestrijk met de kerriekip.

  • Gegrild stokbrood met champignonbrunoise.

  1. Grill stukjes stokbrood.
  2. Snijd champingnons in brunoise en stoof de stukjes in boter met ¼ blokje kruidenbouillon en wat peterselie.
  3. Beleg stokbroodjes met het champignonstoofsel, vlij er een stukje kaas op en grill even in de oven.

  • Gemarineerde kippenspitjes.

  1. Maak een marinade van olijfolie, honing, sojasaus, tomatensap en sambal oelek.
  2. Snijd kippenfilet in blokjes, schep ze door de marinade en zet een paar uur in de koelkast.
  3. Laat het vlees uitdruipen, steek het op kleine spiesjes en wentel die door sesamzaad.
  4. Bak in een grillpan.

  • Coctail Niagara Falls.

  1. Doe 50 ml vodka, 50ml Mandarine Napoléon, 25 ml sinaas/citroensap, 6 ml suikersiroop en enkele ijsblokjes in de shaker en schud krachtig.
  2. Giet in een glas en vul verder aan met ginger ale en versier met een schijfje citroen.

  • Coctail perzik Noilly.

  1. Meng 3/10 Noilly Prat, 3/10 sinaas/perziksap, 2/10 witte rum en 2/10 aardbeienlikeur in een shaker.
  2. Giet in een glas en versier met een schijfje sinaasappel en 2 coctailkersen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten