vrijdag 21 oktober 2016

Kalfsstoverij met blonde Leffe.



Kalfsstoverij met blonde Leffe.

Scan_20161017.jpg


Ingrediënten :

  • 1 kg kalfsstoverij
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 250 gr champignons
  • 2 wortelen
  • 3 takjes witte selder
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 200 gr zilver uitjes
  • 1 blonde Leffe
  • kruiden voor stoofvlees
  • 1 lepeltje suiker
  • peper en zout

Bereiding :

  1. Braad het vlees aan en haal uit de pan.
  2. Fruit de ui en de look aan in hetzelfde braadvocht en schep het vlees er weer onder.
  3. Roer de tomaten, de fijngesneden wortelen en selder door het vlees.
  4. Bestrooi met de kruiden, peper, zout en overgiet met de Leffe, laat zachtjes doorsudderen.
  5. Pel de zilveruitjes en glaceer in wat boter.
  6. Halveer de champignons en voeg ze samen met de uitjes net voor de gaartijd van het vlees.
  7. Bind met wat bruine roux en roer er de suiker onder.
  8. Serveer met frietjes of rijst.


            Kalfsstoofvlees.jpg     home_friet.jpgleffe_blonde_ogive_4.png