vrijdag 8 april 2016

Makarons

Makarons.



Benodigdheden :

  • 50 gr amandelpoeder
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 wit van ei
  • 1 of 2 druppeltjes bitter amandelexdtract
  • enkele amandelschilfers
Bereidingswijze :
  • De oven voorverwarmen op 170° graden.
  • Het amandelpoeder en de suiker vermengen.
  • Het eiwit opkloppen, voorzichtig onder het amandelpoeder en de suiker spatelen.
  • Enkele druppeltjes amandelexstract en een koffielepel water toevoegen. Het moet een vaste deeg zijn.
  • Het deeg verdelen in 10 macarons en op bakpapier leggen.
  • Met de bolle kant van een lepel de hoopjes afplatten.
  • Voldoende spatie laten tussen de macarons.
  • Plaats een amandelschilfer op iedere macaron.
  • De macarons in de oven plaatsen en bakken gedurende 15 minuten.
  • De macarons moeten lichtjes bruin gebakken zijn
  • Laten afkoelen op een rooster.
Klik hier om andere varianten.