vrijdag 22 juli 2016

Schuimige fruittaart.

Schuimige fruittaart.

Scan_20160722.jpg

Ingrediƫnten :

  • 75 gr bloem
  • 50 gr bloem
  • snuifje zout
  • 2 eieren
  • 1 dl melk
  • 10 gr boter
  • 200 gr gemengd fruit ( peren, kiwi, sinaasappel )
  • 500 gr rood fruit
  • 4 eetlepels griessuiker
  • 1 glaasje likeur naar keuze

Bereiding :

  1. Meng de bloem, de suiker en het zout.
  2. Voeg er de eieren toe, lend aan met melk en roer tot een glad beslag.
  3. Knip rondjes uit bakpapier en bekleed er ovenschoteltjes mee.
  4. Smeer de schoteltjes goed in met boter, schik het gemend fruit erin en overgiet met het beslag.
  5. Zet 5 minuten in de microgolfoven op halve kracht, Draai de taartjes en zet terug in de microgolf.
  6. Herhaal deze handeling nog een keer, en laat nog eens 2 minuten draaien en haal de taartjes dan uit de oven.
  7. Laat 5 minuten rusten, bestrooi de taartjes met de bloemsuiker en laat ze 1 minuut kleuren onder de grill.
  8. Mix nu het schoongemaakte rode fruit, de suiker en de likeur en passeer de coulis door een zeef.


dinsdag 19 juli 2016

Brikdeeg met zeevruchten.

Brikdeeg met zeevruchten.


Scan_20160716 (6).jpg

Ingrediƫnten :


  • 4 plakjes brikdeeg
  • 1 kg mosselen
  • 1 kruidentuiltje
  • 8 scampi’s
  • 1  bosje gehakte gehakte koriander
  • 1 bosje gehakte peterselie
  • 1 versnipperde ui
  • 10 cl olijfolie
  • 4 eieren
  • zout en peper
  • frituurolie


Bereidng :

  1. Was de mosselen, laat ze openkomen met het kruidentuiltje en zout.
  2. Kook de scampi’s in gezouten water gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken.
  3. Ontdoe de mosselen van hun schelp en zet ze samen met de scampi’s op een koele plaats.
  4. Warm de olijfolie op in een pan, doe er de mosselen en de scampi’s bij en kruiden met koriander, peterselie en ui.
  5. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 minuten bakken.
  6. Plooi de plakken brikdeeg met de randen naar naar binnen zodat u vierkanten bekomt.
  7. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 4 plakken brikdeeg en breek een ei boven iedere plak.
  8. Plooi de plakken dicht tot een driehoek.
  9. Frituur de driehoekjes en laat ze 2 minuten bakken aan elke kant, leg ze op keukenpapier en dien op met een slaatje.