zaterdag 3 september 2016

Twee heerlijke Coctails. en een katerverjager.



Twee heerlijke Coctails.
en een katerverjager.

cointreau2.jpg


Cointreau Coctail .

¾ champagne brut + ¼ cointreau

Koud serveren in een champagne fluitje met 1 maraskino-kers en een schijfje kiwi.




porto.PNG


Malaga Coctail.

⅔ porto of bijna zwarte malagawijn + ⅓ diepvries gekoelde jenever.

Serveren in wijglazen.






Katerverjager :

  1. Een borrel wodka, jenever of cognac.
  2. Een schijfje citroen met schil en hierop een bergje gemalen koffie en fijne suiker.
  3. Steek het schijfje citroen met koffie en suiker in de mond, Blijf langdurig knabbelen en neem regelmatig een slokje van de borrel.
  4. Met de laatste slok moet ook alles doorgeslikt zijn.

Na 10 minuten herleef je.

Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.


Gevuld kalkkoenlapje in bladerdeeg met Aalsterse aardappelpuree.

aalst.jpgwapenschild.jpg
Bladerdeeg-kalkoen.jpeg

Ingrediƫnten :( 10 pers)

  • 10 Kalkoenlapjes van 130 gr
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 kg pepers
  • 4 eieren
  • ½ kg uien
  • 50 gr bloem
  • 0,5 dl bier
  • 0,1 dl olie
  • 0,5 dl water
  • 200 gr gerookt spek
  • 125 gr aardappelen
  • 50 gr boter
  • 3 dl witte wijn
  • kalfsjus
  • duxelles van champignons( Duxelles is een fijngesneden mengsel van paddenstoelen, ui, sjalot en kruiden, die worden gesauteerd in weinig boter.)
  • peper en zout

Bereiding :

De groenten:
  1. Snijd de pepers in brunoise en sueer( zweten ) ze even.
  2. Snijd de gepelde uien in ringen.
  3. Bereid een bierdeeg met de bloem, eieren, bier, olie, water en zout.
  4. Dompel de uiringen in de deeg en frituur deze.
  5. Hak de rest van de uien en sueer.
  6. Snijd de tomaten in fijne schijfjes.
Het vlees:
  1. Leg wat gestoofde pepers op de platte kalkoenlapjes, rol ze op en schik deze op een plakje bladerdeeg. Plooi in vorm, plak dicht( met eigeel ) en doreer het.
  2. Bak dit 20 minuten aan 180°.
  3. Kleur de schijfjes gerookt spek.

Aardappelen:

  1. Bereid de duchesseaardappelen en voeg er de gestoofde ui toe.
  2. Spuit dit op een schijfje tomaat en draai er een schijfje spek rond.

Saus:

  1. De witte wijn, duxelles van champignons en de kalfjus dooreen mengen.
  2. Dit alles laten koken tot een licht gebonden saus.

Presentatie:

  1. Dresseer het versneden kalkoenlapje in bladerdeeg op de saus.
  2. Zet er de Aalsterse aardappelpuree bij met de gefrituurde uiringen.
  3. Werk af met enkele stengeltjes bieslook.