vrijdag 21 oktober 2016

Kalfsstoverij met blonde Leffe.



Kalfsstoverij met blonde Leffe.

Scan_20161017.jpg


Ingrediënten :

  • 1 kg kalfsstoverij
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 250 gr champignons
  • 2 wortelen
  • 3 takjes witte selder
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 200 gr zilver uitjes
  • 1 blonde Leffe
  • kruiden voor stoofvlees
  • 1 lepeltje suiker
  • peper en zout

Bereiding :

  1. Braad het vlees aan en haal uit de pan.
  2. Fruit de ui en de look aan in hetzelfde braadvocht en schep het vlees er weer onder.
  3. Roer de tomaten, de fijngesneden wortelen en selder door het vlees.
  4. Bestrooi met de kruiden, peper, zout en overgiet met de Leffe, laat zachtjes doorsudderen.
  5. Pel de zilveruitjes en glaceer in wat boter.
  6. Halveer de champignons en voeg ze samen met de uitjes net voor de gaartijd van het vlees.
  7. Bind met wat bruine roux en roer er de suiker onder.
  8. Serveer met frietjes of rijst.


            Kalfsstoofvlees.jpg     home_friet.jpgleffe_blonde_ogive_4.png

maandag 17 oktober 2016

Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.



Feestcoctails & Nieuwjaarshapjes.

Scan_20161015.jpg

  • Gegrild stokbrood met fijne kerriekip.

  1. Snijd stokbrood overlangs door en vervolgens in hapjesporties.
  2. Snijd stukjes gestoomde kip, meloen en blauwe druiven in heel fijne stukjes.
  3. Meng alles met een kerriedressing op basis van mayonaise en kerriepoeder.
  4. Zet de broodjes even onder de grill en bestrijk met de kerriekip.

  • Gegrild stokbrood met champignonbrunoise.

  1. Grill stukjes stokbrood.
  2. Snijd champingnons in brunoise en stoof de stukjes in boter met ¼ blokje kruidenbouillon en wat peterselie.
  3. Beleg stokbroodjes met het champignonstoofsel, vlij er een stukje kaas op en grill even in de oven.

  • Gemarineerde kippenspitjes.

  1. Maak een marinade van olijfolie, honing, sojasaus, tomatensap en sambal oelek.
  2. Snijd kippenfilet in blokjes, schep ze door de marinade en zet een paar uur in de koelkast.
  3. Laat het vlees uitdruipen, steek het op kleine spiesjes en wentel die door sesamzaad.
  4. Bak in een grillpan.

  • Coctail Niagara Falls.

  1. Doe 50 ml vodka, 50ml Mandarine Napoléon, 25 ml sinaas/citroensap, 6 ml suikersiroop en enkele ijsblokjes in de shaker en schud krachtig.
  2. Giet in een glas en vul verder aan met ginger ale en versier met een schijfje citroen.

  • Coctail perzik Noilly.

  1. Meng 3/10 Noilly Prat, 3/10 sinaas/perziksap, 2/10 witte rum en 2/10 aardbeienlikeur in een shaker.
  2. Giet in een glas en versier met een schijfje sinaasappel en 2 coctailkersen.