dinsdag 20 december 2016

Konijn op zijn Italiaans.


Konijn op zijn Italiaans.
Dit is een recept van mijn oud collega : Anna Denicolo.
95f65eef-cb4e-474b-a105-d1b60a2940aa.jpg
Ingrediënten :
  • 1 konijn van +/- 2,200 kg
  • 8 tomaten
  • 2 dikke uien
  • 2 teentjes look
  • 100 gr gemalen gruyère
  • 2 glazen droge witte wijn
  • tijm, laurier en peterselie
  • 2 dl olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 50 gr boter

Bereiding :

  1. De stukken in een kom doen, bestrooien met peper en zout,1 fijngehakte ui, tijm, laurier, wijn, 1dl olijfolie en een scheut azijn en laat dit 12 uur marineren.
  2. Daarna goed laten uitlekken en droog deppen.
  3. Bak de stukken konijn goudbruin.
  4. Fruit de tweede fijngesnipperde ui en de fijngehakte look in 1 dl olijfolie, doe er de gepelde en kleingesneden tomaten, tijm, laurier, een beetje marinade, peper en zout bij en laat zachtjes inkoken. Op het einde van de kooktijd een snuifje marjolein toevoegen.
  5. Leg de konijnstukken op de tomatenbrij die U lichtjes hebt gebonden.
  6. Bestrooi met gruyère en met peterselie en laat lichtjes gratineren.
  7. Kan opgediend worden met fijne prinsessenboontjes.